Således forgår alverdens herlighed

Fra den prisvindende unge forfatter Lars Kramhøft og forlaget Calibat kommer novellesamlingen ”Således forgår alverdens herlighed”. En samling som skriver sig ind i det nybrud af mørk, skandinavisk horror for voksne som også ses repræsenteret med værker som ”Lad den rette komme ind” og ”Færgen”.

   Samlingen består af 12 noveller som hver på deres måde udforsker forskellige aspekter af horror genren; Der er nyfortolkninger af den gotiske spøgelseshistorie, den kropslige og grænseoverskridende fysiske rædsel, horror genren som satire og samfundskritik, og den filosofiske, eksistentielle skræk.

   Samlingens titel, ”Således forgår alverdens herlighed”, er en reference til det latinske ”pater sancte, sic transit gloria munde”, der bruges ved pavens indtrædelsesceremoni og henviser til kødets forgængelighed. Og netop forgængeligheden, forfaldet og døden er gennemgående temaer i novellesamlingen; det er her forfatteren finder kilden til den dybe, alment menneskelige horror; i kroppens forfald, i sygdom, alderdom, død og tab. Den universelle rædsel ved den menneskelige tilstand.

   Novellerne i ”Således forgår alverdens herlighed” stammer fra perioden  2011-2016, og flere af historierne har været udgivet før, både i Danmark og i udlandet, men optræder her for første gang samlet, på dansk, og i nyligt reviderede udgaver. Novellen ”Cestoda” var nomineret til Niels-Klim prisen for bedste lange novelle fra 2015, mens en anden novelle fra samlingen, ”Aftenrøde” tidligere i år blev sat op som Hørespil på CPH Stage.

“Der har i de senere år været god gang i den danske horror-litteratur med mange spændende udgivelser. Talentmassen er stor, og der ingen grund til per automatik at hive en Stephen King-gyser ned fra hylden, hvis man skal have lidt skræmmende læsning. Man kunne f.eks. snuppe en bog af Lars Kramhøft. Han er nemlig aktuel med novelle-samlingen SÅLEDES FORGÅR ALVERDENS HERLIGHED, der over knap 300 sider byder på 12 uhyggelige, makabre og væmmelige historier – og det er god læsning.”

SKRÆK & RÆDSEL

“Lad det være sagt med det samme – her er tale om en velskrevet, underholdende, modbydelig, skræmmende og meget afvekslende udgivelse, som bør ramme langt bredere end den forholdsvise lille gruppe horrorlæsere Danmark kan mønstre.”

GYSEREN.DK

“Lars Kramhøft er en produktiv herre. En herre med skarpe meninger og holdninger. Og han formår at boltre sig på flere platforme, og det gør ham til en spændende person på den danske horrorscene.”

PLANET PULP

“Således forgår alverdens herlighed” er samlet set en virkelig interessant og spændende novellesamling. Den er i hvertfald ikke som andet, jeg før har læst af danske forfattere.”

READERS WALL

“Jeg fatter slet ikke at nogen har fantasi til at skrive så uhyggeligt .”

PIPALUKBOOKS

LÆS EN  SMAGSPRØVE PÅ NOVELLEN “PYGMALION HADER DIG” GRATIS
PAPERBACK     SAXO     ITUNES     AMAZON